ODLUČIO TALIJANSKI ŽIRI

Najbolja maslinova ulja na svijetu proizvode se u Istri

30.03.2017 u 14:10

Bionic
Reading

Njemački dnevnik Die Welt objavio je na svojim stranicama videoprilog televizije N24 u kojem se hrvatsko maslinovo ulje opisuje kao ‘najbolje na svijetu’, kako su pak odlučili talijanski stručnjaci

‘Hrvatski poluotok Istra upravo je proglašen najboljom regijom svijeta kada je riječ o maslinovom ulju’, navodi se u prilogu N24 o tome kako je talijanski tim stručnjaka rangirao 500 najboljih maslinovih ulja na svijetu, od čega ih čak 61 dolazi iz Istre. ‘U toj je regiji proizvodnja maslinovog ulja tradicija već desetljećima’, kaže se u prilogu.

U prilogu o proizvodnji maslinovog ulja govore i ljudi iz Istre, ističući da su temelji za današnji uspjeh postavljeni još prije dvadeset godina te da je za to bilo potrebno mnogo rada. Prethodno je talijanska regija Toskana bila neupitan svjetski šampion kada je riječ o najboljim maslinovim uljima, no sada je već drugu godinu zaredom Istra na prvoj poziciji.

Talijanski žiri birao je najbolja maslinova ulja od 1800 prijavljenih, a na kraju priloga se zaključuje da su maslinova ulja iz Istre ‘jedinstvenog okusa’ za koji ‘vrijedi platiti’.