otac ininog direktora

'Najbogatiji hrvatski umirovljenik' Dane Škugor još jučer je izašao iz Remetinca

30.08.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Njih petero, koji se sumnjiče za malverzacije u Ini teške milijardu kuna, u nedjelju je pritvoreno, a prvi od njih Remetinec već je napustio. Riječ je o Dani Škugoru, najbogatijem hrvatskom umirovljeniku koji je na računu imao oko 500 milijuna kuna

Dane Škugor još je jučer pušten iz istražnog zatvora, potvrđeno je za N1 sa Županijskog suda u Zagrebu.

Razlog njegova ekspresnog izlaska iz Remetinca je to što mu je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. A ti svjedoci su njegova supruga i snaha, što znači da su privilegirani svjedoci koji su iskoristili svoje pravo na blagodat nesvjedočenja, piše Večernji list.

Samim tim prestaju razlozi za njegov daljnji boravak u Remetincu pa je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Njegovim stopama uskoro bi mogla i Marija Ratkić, kojoj je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. No kako je odmah podnijela ostavku, ni za nju više nema zakonskih razloga za ostanak u istražnom zatvoru pa će izaći iz Remetinca čim se ostavka upiše u sudski registar, što će se vjerojatno zbiti za koji dan.

  • +29
Privođenje osumnjičenih za malverzacije u Ini na Županijski sud Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

Podsjetimo, u akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Istražitelji sumnjaju da je Škugor od lipnja 2020. do 27. kolovoza 2022., u Zagrebu, Šibeniku i Vinkovcima, kao direktor Plina i energije Industrije nafte i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Plinare istočne Slavonije povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike, pri čemu su prirodni plin kojim raspolaže Ina prodavali po cijenama ispod tržišne cijene.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, a najveći dio tog novca, gotovo pola milijarde, pronađen je na računu Škugorova oca, Dane Škugora.