'NASTAVI LI SE SAMOPROMOCIJA'

Najavljena odmazda protiv zviždačice Jakšić

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.10.2009 20:53
  • Objavljeno 09.10.2009 u 20:53
Tatjana Jakšić i Vesna Balenović

Tatjana Jakšić i Vesna Balenović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Danijel Soldo

Iz tvrtke Intereuropa odbacili su optužbe o navodnim nezakonitim radnjama u slavonskobrodskoj podružnici iznesene prije dva dana na konferenciji za novinare udruge Zviždač

SLAVONSKI BROD - U priopćenju, koje potpisuje predsjednik Uprave Andrija Jurgec, kao potpuno neistinite ocijenjene su tvrdnje bivše djelatnice brodske podružnice Intereurope Tatjane Jakšićo "krivotvorenju uvozno- izvozne dokumentacije, kršenju carinskih propisa i međunarodnih ugovora te konvencija Svjetske trgovačke organizacije od strane pojedinaca u Intereuropa d.o.o. i Carinarnice u Slavonskome Brodu".

"Navedenim tvrdnjama neosnovano se diskreditira naša tvrtka i netočno navodi razlog otkazivanja ugovora o radu gospođi Tatjani Jakšić, uz napomenu da ona nije koristila zakonom utvrđeno pravo na sudsku zaštitu prava iz radnog odnosa protiv odluke o otkazu", poručuju iz Intereurope.

Dodaju kako su, nastavi li se "samopromocija gospođe Jakšić zasnovana na neistinitim tvrdnjama o njihovu poslovanju, tražiti i zaštitu ugleda i nadoknadu nanesene im štete od svakog nakladnika i Jakšić osobno."

Iz Središnjeg ureda Carinske uprave poručuju pak da je "Ministarstvo financija, Carinska uprava, Služba za unutarnji nadzor i kontrolu u skladu s ovlastima propisanim Zakonom o carinskoj službi započela s poduzimanjem mjera i radnji s ciljem utvrđivanja iznesenog činjeničnog stanja".

Na konferenciji za novinare Udruge Zviždač održane u Slavonskome Brodu u srijedu 7. listopada Tatjana Jakšić rekla je kako je degradirana u bivšoj tvrtki Intereuropi pošto je upozorila na kršenje zakona. Ponuđen joj je novi ugovor o radu koji je odbila pa je godinu dana nezaposlena. Istaknula je "kako su u kod pojedinih tvrtki utvrđena kršenja carinskih propisa i međunarodnih ugovora. Na taj je način oštećena hrvatska država i EU jer nisu naplaćeni carina i PDV". Po njenim riječima, "Carinarnica u Brodu ne poštuje propisanu proceduru provjere EUR1 na temelju koje se za proizvode plaća manja carina ili se uopće ne plaća. Zemlje uvoznice takvih proizvoda, ako posumnjaju u točnost unesenih podataka, mogu tražiti njihovu provjeru te će zbog uskih pojedinačnih interesa trpjeti čitavo hrvatsko gospodarstvo".

Rekla je da je svu dokumentaciju predala USKOK-a, a predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović pozvala je sva mjerodavna tijela da žurno obave svoj dio posla. Ustvrdila je kako je te navode lako potvrditi jer je roba ostavila brojne tragove u poslovnoj dokumentaciji.

Očitovanje Carinarnice o optužbama Jakšić i Udruge Zviždač još se očekuje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi