NAPOKON RTS

Najavljen Anno 2070

05.04.2011 u 12:20

Bionic
Reading

Ubisoft je najavio najnoviji nastavak u dugogodišnjoj RTS franšizi

Ako je neki žanr u zatišju posljednjih nekoliko mjeseci, onda je to definitvno RTS, a tako bi moglo ostati i narednih nekoliko mjeseci. No zato će sve obožavatelje žanra obradovati vijest da je Ubisoft upravo najavio novi nastavak u franšizi Anno, pod jednostavnim imenom Anno 2070.

 

Da, radnja nadolazećeg Annoa bit će smještena u budućnost, a ne u daleku prošlost kao što je to bio slučaj dosada. Primjerice, posljednji je nastavak, Anno 1404, kao što mu i ime govori – bio smješten u rano 15. st.

 

Na razvoju igre rade Related Designs i Blue Byte, a radnja će biti smještena u ne toliko daleku budućnost u kojoj će igrač morati savladati i razviti nove tehnologije kako bi kolonizirao svijet načet globalnim zatopljenjem.

 

Igrač će moći birati jednu od dviju strana: Tycoonse koji će forsirati razvoj industrije ili pak Ecose koji su usmjereni obnovljivim izvorima energije i prirodi općenito.

 

Autori igre najavljuju dinamični svijet koji će se razvijati ovisno o potezima i odlukama igrača, a sve to bit će omogućeno u velikoj singleplayer kampanji, endless modeu i multiplayeru.

 

'Anno 2070 vrlo je ambiciozna igra koja će u isto vrijeme biti i poznata, ali i svježa svim obožavateljima serijala', naglasila je Caroline Stevens iz Ubisofta. 'Zbog smještanja radnje u budućnost, razvojni studio ovoga puta nije ograničen povijesnim granicama, zbog čega će njihova mašta, više no ikada, doći do izražaja.'

 

Datum izlaska igre još nije obznanjen, no očekuje se će bi se na tržištu mogao pojaviti krajem ove godine.

 

Anno 2070 - prvi screenshotovi