SAJAM NAUTIKA

Nagrađeni hrvatski brodovi godine

20.02.2014 u 08:52

Bionic
Reading

Specijalizirani magazin nauCAT proglasio je na sajmu Nautika, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu, hrvatske brodove 2014. godine u tri kategorije i šest grupa, a u kategoriji hrvatskih proizvođača pobjednik je Elan Power 30, domaćeg proizvođača Elan PBO

U kategoriji motornih brodova tri su grupe ovisno o dužini broda, a pobjednik u grupi do 29 stopa je model Leidi 800, proizveden u pulskom obrtu za popravak i proizvodnju plastičnih plovila Leidi.

Hrvatski motorni brod 2014. godine do 40 stopa je Delphia Escape 1080, poljskog brodogradilišta Delphia Yachts, a u kategoriji motornog broda preko 41 stope pobjednik je Jeanneau Velasco 43, francuskog proizvođača Jeanneau.

U kategoriji jedrilica su dvije grupe i u grupi do 36 stopa pobjednica je Salona 33, solinskog proizvođača Salona Yachts, a preko 36 stopa Dufour 410 Grand'Large, francuskog proizvođača Dufour.

U izboru 'Hrvatski brod godine', mogli su sudjelovati modeli predstavljeni na hrvatskom tržištu, a od više od stotinu prijavljenih brodova za ovu nautičku sezonu, nauCAT je nominirao 31 model.

Glasači su bili isključivo brodograditelji iz cijelog svijeta prisutni na hrvatskom tržištu.