NAKON ŠTO SU DASHOM SLETJELE NA NOS

Nagrade za hrabre stjuardese: Jedna otpuštena, druga degradirana

04.10.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Samo tri dana nakon što je preživjela nesreću zrakoplova Dash u Zürichu stjuardesa Dorica Šprem ostala je bez posla! Ona je, naime, bila sezonska radnica u CA-u, a 1. listopada joj je istekao ugovor, no uprava hrvatskog zračnog prijevoznika nije ga htjela produljiti

Ni druga stjuardesa na tom letu, Emina Savić, nije prošla puno bolje. Njezina 'nagrada' je degradacija. Kako piše Večernji list, ona više neće biti perser, odnosno šefica kabinskog osoblja u zrakoplovu.

Otpuštena Šprem će podijeliti sudbinu ukupno 35 stjuardesa koje su u CA-u zaposlene sezonski, iako su neki u CA-u predlagali upravi da joj ipak produlje ugovor. Isto je tako bilo predlagano da se u znak nagrade za uspješno obavljeno prisilno slijetanje u Zürichu Eminu Savić ne degradira, ali uprava je bila neumoljiva. Savić postaje 'obična' stjuardesa jer, prema planu uprave, treba smanjiti broj kabinskog osoblja u zrakoplovima CA-a, pa će tako biti smanjen i broj perserica.

Sugovornici iz zrakoplovstva kažu da su stjuardese Savić i Šprem nepravedno zapostavljene u cijeloj medijskoj pompi koja je nastala nakon uspješnog slijetanja zrakoplova bez prednjeg kotača. Njih dvije ostale su u sjeni kapetana Zvonka Šituma i kopilota Ivana Ivankovića. No doprinos stjuardesa uspješnom slijetanju Dasha također je ogroman jer su one bile u kontaktu s putnicima te su ih morale smirivati, a potom su uspješno organizirale evakuaciju nakon slijetanja. Dorica Šprem, kojoj je let u Zürich bio zadnji, nije htjela ništa govoriti, uz objašnjenje da nije ovlaštena za davanje izjava. Emina Savić pak nije odgovarala na pozive i poruke.

Više pročitajte OVDJE.