BOMBAŠ SAMOUBOJICA

Nadžim Lakravi bio je uzoran učenik katoličke škole u Bruxellesu

24.03.2016 u 18:00

Bionic
Reading

Nadžim Lakravi, bombaš samoubojica koji je u utorak počinio napade u Bruxellesu i osumnjičen da je izradio eksplozivne pojaseve za prošlogodišnje napade u Parizu, bio je uzoran polaznik katoličke gimnazije u Bruxellesu, rekla je za Reuters direktorica škole Veronica Pellegrini

'Nadžim Lakravi bio je vrlo dobar učenik', rekla je direktorica katoličke gimnazije u bruxelleskoj četvrti Helmet, u etnički miješanoj općini Schaerbeek, Veronica Pellegrini

'Nikada nije izostajao s nastave', kazala je, prisjećajući se Lakravija koji je školu pohađao šest godina, do mature 2009. 'Otad nismo ništa čuli o njemu', rekla je Pellegrini u telefonskom razgovoru za Reuters.

Katolički vjeronauk dio je školskog programa za sve učenike, bez obzira na vjeru i Lakravi bi ga pohađao kao bilo koji drugi učenik, objasnila je Pellegrini. U Belgiji nije neuobičajeno da učenici muslimanske vjere pohađaju katoličke škole koje su ponekad konzervativnije i ekskluzivnije od državnih.

Dvadesetpetogodišnji Belgijac jedan od trojice bombaša samoubojica koji su izveli napade na zračnu luku i postaju metroa u Bruxellesu u kojima je u utorak poginula 31 osoba, a ozlijeđeno ih je 300.

Policija ga povezuje i s krvavim napadima u studenome u Parizu u kojem je ubijeno 130 osoba.