GRADONAČELNIK OBEĆAJE

Nađi besplatnu parking naljepnicu i osvoji Bandićevu plaću

13.01.2011 u 17:53

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas, na pitanje o mogućem ukidanju 15.000 povlaštenih parkirališnih karata za koje se sumnja da su dobivene na bespravan način, kako će ta povlastica biti ukinuta određenim kategorijama korisnika jer ih je većina dobila neopravdano.

Bandić je najavio da u Zagrebu više nitko neće parkirati besplatno poručivši da će onaj tko nađe besplatnu naljepnicu na automobilu dobiti njegovu plaću.

U Zagrebu se od 18. siječnja uvode niže cijene povlaštenih mjesečnih karata za parkiranje u svim zonama za sve korisnike, fizičke i pravne osobe, te nova, znatno povoljnija tarifa za obrtnike.

Upitan je li ukidanjem brojnih povlastica otežao život Zagrepčanima koji u gradsku blagajnu uplaćaju 18 posto prireza, gradonačelnik je odgovorio kako će, kada se sve zbroji, prema novom prijedlogu subvencija svaki treći stanovnik Zagreba koristiti neko pravo besplatno, jer plaćanja subvencija na vrtiće, školski dnevni boravak i gradski prijevoz, oslobođeni su svi čija su primanja po članu obitelji niža od 2.000 kuna.

Gradonačenik drži kako se ne radi o dodatnom udaru na Zagrepčane već na one koji su trebali plaćati a njegovom krivnjom nisu.

Također ističe da će pravo na besplatni prijevoz ZET-om koristiti više umirovljenika nego dosad budući da su plaćanja oslobođeni svi s mirovinom manjom od 5.000 kuna. Besplatni prijevoz, kaže gradonačelnik, nema ni jedan grad u Europi, a to će pravo ubuduće koristiti 75 posto od 230.000 zagrebačkih umirovljenika.

Komentirajući ponovno otvaranje zagrebačke Arene, Bandić je rekao kako i dalje ostaje problem podmirivanje troškova njezina održavanja, te da je Zagreb uplatio svoju posljednju ratu za tu namjenu.

Pozvao je uprave Arene i Zagrebačkog holdinga da razmotre prijedlog povjerenstva koje je prihvatilo ponudu konzorcija hrvatskih tvrtki spremnog preuzeti održavanje Arene bez ijedne kune, pri čemu bi grad dobio 30 besplatnih termina godišnje te 20 posto od moguće dobiti.