USKRSNA PORUKA

Nadbiskup Barišić: Isus Krist najveća zaštita od nasilja u braku, obitelji i društvu

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 27.03.2018 13:57
  • Objavljeno 27.03.2018 u 13:37
Marin Barišić

Marin Barišić

Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u utorak je izjavio kako su muški i ženski rod jednakoga dostojanstva, ali su različiti po spolu, naravi i psihi te je poručio da je Isus Krist najveća zaštita od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu

'Žene gledaju srcem, vide dublje i iskrenije osjećaju ljude u potrebama, ustrajnije su u poteškoćama i zadnje se predaju i uzmiču, one su otpornije i upornije, a njihova solidarnost i pažnja dopiru dalje - zadnje gube nadu. Prije svega ovo vrijedi za žene - majke gdje dolazi do izražaja njihova ljubav i povezanost sa životom', rekao je Barišić prilikom druženja s novinarima u svojoj uskrsnoj poruci, u godini koja je posvećena majci i majčinstvu.

Dodao je kako je 'ženu, majku, svetinju potrebno zaštititi da ne postane dodatna žrtva poganskog, nehumanog i bezbožnog mentaliteta koji ne zna poštivati dostojanstvo žene ni majčine sebedarne ljubavi'.

Već dugo vremena, rekao je, prati nas i proteže se jedna medijska vijest upravo o zaštiti žena od nasilja. Barišić kaže da će svatko normalan reći da je to dobra vijest: Dosta nasilju, a osobito nad ženama!

'Svako nasilje, a osobito nad ženama, sve nas treba povezati i ujediniti. No, ono prikriveno nasilje u suprotnosti s ljudskom naravi muškarca i žene, jest to što nas uznemiruje i stvara podjele među nama', ocijenio je nadbiskup.'Nažalost, privremeno skriveni i prikriveni ponori u sebi kriju opasne i duboke provalije s nesagledivim posljedicama za društvo i ljudski rod, čovjeka i obitelj, za naš dom i domovinu', rekao je.

  • +7
  • +4

Nadbiskup Marin Barišić uputio Uskršnju poruku građanima Hrvatske

Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Barišić se osvrnuo i na demografsku sliku Hrvatske u kojoj se, ističe, sve manje vide kolijevke, a sve se više organiziraju pogrebne povorke kao i povorke mladića, djevojaka i mladih obitelji koje napuštajući svoj dom i domovinu i traže budućnost negdje u tuđini.

'Tu je provalija siromaštva koja se sve više širi jer nema radnih mjesta i sredstava za normalan život', podsjeća nadbiskup Barišić i poručuje da 'iz jama i ponora ima izlaza i da nismo bez nade jer je Krist naša nada'. Pozvao je djevojke, žene i majke da sa svojom vjerom i pouzdanom uskrslom nadom pomognu i nama biti svjedocima i navjestiteljima radosti života u svojim obiteljima, župnim zajednicama i na radnim mjestima.

Poručio im je da nam je potrebno njihovo svjedočenje i njihov primjer jer nas one 'svojom ženstvenošću, majčinstvom, nježnošću, ustrajnošću, vjerom i ljubavlju prve izbavljaju iz tame ponora i osvjetljavaju put budućnosti našeg naroda'.

'Sam Isus Krist najveća je zaštita dostojanstva žene – majke od svih mogućih oblika nasilja u braku, obitelji i društvu, kao i dostojanstva svakog muškarca - oca', rekao je nadbiskup Barišić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!