ISTRAGA DOVELA DO KRAŠA

Nadanu Vidoševiću kupili bager za 230.000 kuna

12.04.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Nadan Vidošević, bivši čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK), danas bi trebao napustiti Remetinec nakon što mu je ukinut istražni zatvor u kojem je od sredine studenoga prošle godine, kada je uhićen u aferi Remorker zbog sumnje da je pronevjerio više od četiri milijuna eura

Uskok je u četvrtak proširio istragu protiv Vidoševića, osumnjičivši ga za dva nova kaznena djela, doznajeJutarnji list. Vidošević se tereti ga za nabavku umjetničkih slika, čime je HGK oštećen za najmanje 265.000 kuna, te za nanošenje štete Krašu jer je tražio da mu tvrtka koju je on vodio kupi bager za njegovo imanje u Gorskom kotaru, čime je Kraš oštećen za 231.556 kuna.

Istraga obuhvaća i predsjednika Udruženja hrvatskih trgovaca umjetninama Damira Grubića, te njegovu suprugu Jasnu Mrakovčić Grubić koja je privedena, dok je Damir Grubić ostavljen na kućnoj njezi zbog narušnog zdravlja.

U slučaju Kraš, Uskok sumnjiči i Vidoševićevu savjetnicu za nekretnine Vesnu Rodić te potpredsjednicu NO-a Kraša Jadranku Ivčić. Obje se brane sa slobode.
326722 ,326308 ,325844 ,321357Izlazak iz Remetinca

Sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Jadranka Mandušić zaključila je da novi svjedoci koje je USKOK predložio u proširenju istrage ni na koji način neće utjecati na postupak. Što se tiče preostalih desetak prije predloženih svjedoka, sutkinja je ustvrdila da su već trebali biti ispitani, izjavio je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

S obzirom na to da je Vidošević bio pritvoren zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane kontaktiranja i uspostavljanja veze sa svjedocima, dodao je Devčić.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Više o posljednjem krugu istrage protiv Nadana Vidoševića možete pročitati ovdje