bivša ministrica

Nada Murganić će se kandidirati za predsjednicu županijskog HDZ-a u Karlovcu

17.04.2020 u 14:02

Bionic
Reading

Članica Predsjedništva HDZ-a koja obnaša dužnost predsjednice karlovačke Županijske organizacije HDZ-a Nada Murganić najavila je u petak kandidaturu za tu dužnost na unutarstranačkim izborima

Na konferenciji za novinare danas je s njom trebao biti i župan Damir Jelić, donedavni predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, koji je prije nekoliko dana dao ostavku na tu dužnost, no nije mogao doći jer je po nalogu epidemiologa u samoizolaciji.

Murganić je rekla da će Jelić kao župan, kao i sva županijska tijela, imati njezinu potporu i potporu Županijske organizacije HDZ-a.

Prije četrdesetak dana Murganić je rekla kako joj ideja da će biti na čelu Županijske organizacije nije bila ni u primisli, ali ju je prihvatila nakon što je aktualni župan odustao od natjecanja za bilo koju dužnost na unutarstranačkim izborima.

„Na poticaj dijela članova, stranačkih kolega i kolegica i uz bezrezervnu podršku nacionalnog vodstva, prihvatila sam ulogu vršiteljice dužnosti predsjednice i na sljedećim ću se izborima kandidirati za predsjednicu Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije“, rekla je Murganić.

Članstvu je poručila da nije konfliktna osoba, da voli okupljati i raditi timski te da je Jelića pokušala odgovoriti od odlaska s dužnosti, ali on se odlučio posvetiti doktorskom radu i radu s mladima. Dodala je kako smatra da će i nju članstvo, koje ju dobro poznaje, prihvatiti na čelnoj dužnosti.

Murganić je zahvalila zdravstvenim djelatnicima i svim građanima na uspješnoj borbi protiv pandemije, te je istaknula da je rad Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske dobar, a" njegove protuepidemijske mjere adekvatne i efikasne."

Murganić je bivša ministrica demografije, bivša saborska zastupnica, te aktualna članica nacionalnog Predsjedništva HDZ-a kao predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski".