BANSKI DVORI

Nad ubrzavanjem investicija i dalje veo tajne

23.04.2014 u 17:48

Bionic
Reading

Na sastanku u Banskim dvorima dogovorene su kategorije prijedloga za ubrzavanje investicija. Sve su lako provedive, ali ćemo ih prvi priopćiti premijeru rekli su potpredsjednica Vesna Pusić i kolega joj Branko Grčić

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je po završetku sastanka da su iznijeli prijedloge u četiri kategorije o čemu će prvo izvijestiti premijera. Konkretnije o kategorijama, više je rekao potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

'Riječ je o dogovoru da smo, što se tiče fiskalne politike, odradili jedan značajan posao, da smo sad pri kraju tog posla, barem za neko vrijeme i da tu ne bi smjeli više dirati, što se kaže, ništa i da to poduzetnici i svi drugi investitori znaju. Drugo područje su projekti koji su u tijeku ili koji se već realiziraju ili koji su u pripremi, a imaju određene probleme i nastojimo to otkloniti u najbržem mogućem roku i treće veliko pitanje je upravo poslovna klima', rekao je Grčić.

Pusić je dodala da je važno da građani znaju za pomake i budu informirani o stvarnim uvjetima. Neke odluke se mogu u par tjedana donijeti, rekla je ministrica i dala primjer tvrtki koje su se žalile u Ministarstvu vanjskih poslova.

'Svaka tvrtka je dobila osobu koja je zadužena i koju može zvati 24 sata dnevno da pomogne u recimo, otezanju ili odugovlačenju u nekim odlukama ili rješavanju nekih problema koje imamo', kazala je Pusić.