U VINKOVCIMA

Na Veliki petak građanima podijeljeno preko 1.500 posnih obroka

25.03.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Više od 1.500 posnih obroka - ribe i krumpir salate - podijeljeno je na Veliki petak građanima Vinkovaca, u akciji koju su zajednički organizirali Nezavisni sindikat Vinkovci i gradske vlasti toga istočnoslavonskog grada.

'Ovom akcijom željeli smo pokazati da smo svi jednaki i da svi želimo dati doprinos jednom boljem, humanijem životu u našim Vinkovcima. Nadam se da mnogima ovo neće biti jedini obrok na Veliki petak, a moja želja je da pomognemo i da se ne dogodi na području Vinkovaca i naše županije da ima onih koji nemaju što jesti', kazao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Zdenko Pavelka iz Nezavisnog sindikata Vinkovci rekao je kako su hranu pripremili učenici kuharskog smjera vinkovačke Srednje strukovne škole, a akciju su pomogla brojna poduzeća.

'Već nekoliko godina pokušavamo na ovakav način pomoći svim našim sugrađanima koji oskudijevaju da na Veliki petak pojedu posni obrok, a dobrodošli su i svi ostali građani. Bit cijele priče je zajedništvo i iskazivanje međusobne solidarnosti', poručio je Pavelka.