KAMEN(JE) SPOTICANJA

Na Tribini.hr 'gori' rasprava o Sammiru

27.03.2012 u 10:22

Bionic
Reading

Je li Sammir igrač za reprezentaciju ili njegove igre unazad nekoliko mjeseci realno nisu niti na razini udarne postave Dinama?

Mac316

Sammir kao igrač u sadašnjem stanju ne bi pomogao reprezentaciji da podigne igru. Sammir je nespreman, vjerojatno i poluozlijeđen, a najgore od svega u glavi nije u nogometu nego u transferu i za sve bi bilo bolje da se ta priča što prije riješi.

oskotok

Sammir je poput mnogih Brazilaca igrač na kojeg puno utječu sitnice koje nisu čvrsto vezane uz nogomet. Odmah na početku ću reći da ne podržavam Sammirov poziv u reprezentaciji. On je odličan igrač, pogotovo na razini HNL-a, ali nekoliko je razloga zašto ne bi trebao biti pozvan...

CUCAK

Sammir je kao i većina brazilaca dobar igrač, koji ponekad može odigrati stvarno fenomenalne utakmice, dok se vrlo često ni ne pojavi na utakmici. Za to je zaslužno puno faktora od kojih neki nemaju veze sa samim nogometom.

Lik i djelo Sammira već godinama intrigiraju domaću nogometnu javnost. Je li on kapacitet za najveće europske klubove, za hrvatsku reprezentaciju, a ima i onih koji se pitaju je li uopće i igrač za Dinamo kad nije u formi koja se od njega očekuje.

Upravo na tu temu je na Tribini.hr otvorena žustra rasprava. Neki mu ne zaboravljaju velike partije protiv Villarreala i Werdera, drugi ne mogu zaboraviti njegove nenogometne aktivnosti koje se u konačnici reflektiraju i na izvedbe sutradan na travnjaku.

'Jasno je da više ne može napredovati u našoj ligi, jasno je i to da ga Dinamo neće pustiti za male novce da ide dalje. Ali još je jasnije da za njega već dugo nema prave ponude (a pitanje dali je i uopće bilo). Da je reprezetativni kalibar, već bi ga netko od brojnih skauta preporučio nekom od klubova, ako ne iz liga petice, onda bar nekom od bogatih klubova sa istoka', napisao je jeedna od protivnika Sammirova poziva pdo skute Slavena Bilića, no nemali je broj i onih koji vjereuju da bi hrvatskoj reprezentaciji dao ono nešto što bi ju izdiglo iznad dosadašnjih uspjeha na Europskim prvenstvima.

'Sammir iz većeg dijela prošle sezone i sa početka ove je igrač kakav bi našoj reprezentaciji nasušno trebao. Kreativni veznjak, sa mogučnošću prolaza 1 na 1, smislom za suradnju u igri i ono najvažnije od svega - ČOVJEK iGRA! Prošle sezone se propustila prilika da se Sammira isproba u nekoj utakmici kad je zaista postojalo opravdanih razloga da dobije šansu. Iako ni sam nisam za gomilanje stranaca u reprezentaciji, mislim da Sammira možemo, ako zaboravimo ksenofobične stavove primitivaca, smatrati Hrvatom barem kao i Rakitića ili Klasnića'.

Zanimljivo, kad su u pitanju ankete, tad je velika većina ljudi iskazala vjeru u Sammirov talent i tehniku, ali ne i u radnu etiku, a očito zbog toga ljubitelji nogometa ne vjeruju da će se u budućnosti dinamov Brazilac prodati u neki veliki europski klub.

Kako bilo, rasprava na temu Sammira se opasno 'zakuhala'. Ako vas zanima u kojem smjeru ide, a pogotovo ako se želite uključiti, dobrodošli ste na