ured predjednika sabora:

Na sutrašnji summit ipak pozvano 11 zastupnika opozicije, među njima Sabina Glasovac, Davor Bernardić, Domagoj Hajduković...

24.10.2022 u 15:56

Bionic
Reading

Ukupno 11 zastupnica i zastupnika iz redova opozicije pozvano je da sudjeluje na parlamentarni summitu Međunarodne krimske platforme u Zagrebu, poručili su iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora demantirajući pojedine navode iz oporbe kako na skup nisu pozvani

Na svečanu večeru pozvani su potpredsjednici Sabora Sabina Glasovac i Davorko Vidović, predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković, predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović, voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Davor Bernardić, predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Natalija Martinčević, nabraja se u priopćenju. Dodaje se i kako su na bilateralne sastanke u sklopu summita pozvani voditelji skupina prijateljstava Vesna Vučemilović, Davor Dretar, Erik Fabijanić, Matko Kuzmanić i Marko Milanović Litre.

Klub Zeleno-lijevog bloka ranije danas izrazio je nezadovoljstvo jer su, kako tvrde, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz rada summita u potpunosti isključili opoziciju.

Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a bavit će se mnogostrukim aspektima aktualne sigurnosne situacije u Ukrajini te mogućnostima doprinosa nacionalnih parlamenata i međunarodnih parlamentarnih institucija, stoji na stranicama Hrvatskog sabora. Tijekom plenarnog zasjedanja svojim će se govorima obratiti nazočni predsjednici, odnosno potpredsjednici parlamenata i parlamentarnih skupština međunarodnih institucija sudionica Platforme, njih više od pedeset, uz brojna video obraćanja čelnika parlamenata.