NAJJAČE OSIGURANJE

Na suđenju Perkoviću svjedočio Željko Borojević

11.05.2016 u 13:04

Bionic
Reading

U Münchenu je nastavljeno suđenje bivšim dužnosnicima državne sigurnosti Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. U postupku koji se bliži kraju sredinom lipnja danas se pred 7. kaznenim vijećem kao svjedok pojavio Željko Borojević iz Rijeke. U ožujku je uhićen prema njemačkoj tjeralici i došao je svjedočiti iz zatvora Stadelheim u Münchenu, izvještava HRT, dodajući da je bio pozvan svjedočiti još prošle godine pa se sudu javio dopisom

HRT javlja da je Borojević pitao suca Daustera zašto je doveden s lisicama na rukama ako je samo svjedok, a sudac je odgovorio da je to zbog drugog postupka protiv njega. Borojević se žalio da mu je Njemačka na pozivu jamčila da ga neće uhititi, a uhićen je na slovenskoj granici. Nije se skrivao ni bježao, a kao obiteljskom čovjeku, kaže, uhićenje mu je teško palo.

U istražnom je zatvoru 3,5 mjeseca zbog slučaja Sekula, u kojem je jedan od optuženih, rekao je Borojević. Ne želi zato odgovarati na pitanja, rekao je sucu. Slučaj Sindičićeve otmice bivšeg agenta Udbe Luke Sekule u Švedskoj 2009. razlog je njegova zatvaranja.

Sudac Dauster završio je odmah ispitivanje koje je prijepodne kratko trajalo uz najjače osiguranje, a u dvorani je bilo desetero pravosudnih policajaca.

Više o današnjem svjedočenju možete doznati ovdje