odobrio banožić

Na ratnom brodu se s nadbiskupima besplatno vozio i ministar Ivan Malenica

15.11.2021 u 14:43

Bionic
Reading

Svećenstvo nije jedino iskoristilo besplatni prijevoz skupocjenim ratnim brodom s Hvara. Službeno je za 24 sata potvrđeno da je među putnicima na plovilu oboružanom topom i strojnicama bio i HDZ-ov ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

'Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u službenom svojstvu sudjelovao je na biskupskom ređenju mons. Ranka Vidovića 22. svibnja 2021. godine u Hvaru. Ministar je na biskupsko ređenje išao katamaranom, međutim zbog obveza, u povratku se vratio navedenim plovilom', odgovorili su za 24 sata iz ministarstva.

Nisu, doduše, odgovorili na novinarska pitanja je li s njim putovao ijedan drugi saborski zastupnik ili član HDZ-a, kao ni jesu li u to vrijeme bile raspoložive trajektne i katamaranske linije, te ako jesu, zbog čega je ministar putovao ratnim brodom čije komercijalno korištenje se plaća 14 tisuća kuna po satu.

Podsjetimo, 24sata su objavila kako je ministar obrane Mario Banožić besplatno ustupio brod Hrvatske ratne mornarice za prijevoz pripadnika klera iz Hvara u Split. Dnevni list je imao uvid u dokument kojeg je osobno potpisao ministar obrane, a koji nedvojbeno dokazuje da je Banožić bez ikakve naknade dao ratni brod za prijevoz nadbiskupa i biskupa iz Hvara u Split, i to nakon završetka biskupskog ređenja.