VEČERAS IZVANREDNI PLENUM NA FILOZOFSKOM

Na pomolu nova studentska buna?

04.06.2010 u 12:01

Bionic
Reading

Na stranici slobodnifilozofski.com Plenuma Filozofskog fakulteta stoji poziv na večerašnji izvanredni sastanak u 20 sati, a tema su, između ostalog – školarine. Službene potvrde o tome hoće li biti novih prosvjeda zasad nema, no za to ionako treba pričekati odluku Plenuma

Prema izvještaju s 89. plenuma, održanoga 1. lipnja 2010, koji se spominje u pozivu na večerašnji plenum, večeras će se raspravljati o prijedlogu novog sustava školarina, koji studenti smatraju rigoroznijim nego dosadašnji.

Premda bi brucoši trebali prvu godinu studirati besplatno, uvjet za nastavak besplatnog studija bio bi samo stopostotni uspjeh, odnosno svih 60 ECTS bodova.


Stoga Plenum od dekana Filozofskog fakulteta Damira Borasa zahtijeva sazivanje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća prije sjednice Senata Sveučilišta u utorak, a od članova Vijeća traži odbijanje prijedloga Rektorskog zbora.

U izvještaju s 89. plenuma stoji da bi se Vijeće na sjednici trebalo izjasniti o dopisu u kojemu Plenum poziva članove Vijeća da glasaju protiv spornog prijedloga Rektorskog zbora. No ako se Vijeće ne sastane ili podrži prijedlog Rektorskog zbora, Plenum kreće u daljnje akcije.