bez koronavirusa

Na području Hercegovine tek pet osoba zaraženo, dvije županije 'corona free'

26.05.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Županija zapadnohercegovačka (ŽZH) sa sjedištem u Širokom Brijegu postala je corona free, objavile su tamošnje vlasti, tako da je na području Hercegovine, koja je bila jedna od najvećih žarišta, ostalo tek pet osoba pozitivnih na virus Covid-19

Uprava Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije priopćila je da u ovom dijelu BiH više nema zaraženih koronavirusom.

U posljednja 24 sata oporavile su se dvije osobe iz Širokog Brijega čime su ugašeni svi aktivni slučajevi u ovoj županiji. U toj županiji od trenutka proglašenja pandemije zabilježeno je ukupno 79 zaraženih, od čega se oporavilo 75 osoba, a četvero ih je preminulo. Najviše je zaraženih bilo u Širokom Brijegu (61), dok je u Grudama zabilježeno 14, a u Posušju četiri slučaja pozitivna na testiranju. U Ljubuškom nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom. I u Hercegbosanskoj županiji sa sjedištem u Livnu nema više zaraženih osoba, a tamo ih je bilo zaraženo 41, dok su preminule dvije osobe.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji čiji je sjedište u Mostaru još je aktivna zaraza kod pet osoba, 238 je izliječeno, a 13 je preminulo u Covid bolnici pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Područje Hercegovine koje je ustrojeno u tri županije bilo je među najpogođenijim koronavirusom nakon banjolučke regije, koja je neslavni rekorder.