'manje oružja - manje tragedije'

Na odlagalištu smeća pronađene ručne bombe, policija upozorava građane

09.10.2018 u 13:31

Bionic
Reading

U subotu 6. listopada na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu policija je pronašla tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinula ih prema pravilima struke, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska

Stoga upozoravaju građane da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva na otvorenim javnim površinama zbog sigurnosti ostalih građana, posebno djece, te podsjećaju na akciju 'Manje oružja - manje tragedija', koja još uvijek traje.

Također pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji, a koja protiv njih ne poduzima nikakve sankcije.

Ističu kako je važno da građani pozovu policiju na broj 192 ili odu u najbližu policijsku postaju, a ne da sami donose takva sredstva u postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i ozljeđivanja. Stručni i osposobljeni policijski službenici preuzet će opasna sredstva na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.