TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ

Na Mont Blancu poginuli Makaranin i Beograđanin

17.03.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Pripadnici francuske gorske službe spašavanja pronašli su jučer u francuskim Alpama kod Mont Blanca tijela dvojice alpinista. Utvrđeno je da se radi o Makaraninu Toniju Rosi (21) i Igoru Skenderu (25) iz Beograda

Tijela su pronađena na visini od 3100 metara, a prema riječima policije u Chamonixu, u tijeku je očevid i istraga koja bi trebala utvrditi uzrok njihovog stradavanja. Još nije poznato jesu li pali sa stijene ili je uzrok nešto drugo.

Toni Roso bio je jedan od najperspektivnijih hrvatskih alpinista, član makarskog alpinističkog kluba Extreme i pripadnik HGSS-a. Skender je pak bio jedan od najboljih srpskih alpinista mlađe generacije i često su se znali penjati zajedno, ostvarivši cijeli niz odličnih alpinističkih uspona.

Posljednji put primijećeni su u utorak tijekom prijepodneva na sredini stijene. Kako se nisu javljali ni iduće jutro, pokrenuta je akcija spašavanja, a prema informacijama francuskih spasitelja, u srijedu su u podnožju sjeverne stijene Droitesa pronađena dva beživotna tijela.