POZADINA UDARA

Na Laništu eksplodirala naprava pred vratima optuženog za šverc droge i palež automobila. Evakuirano 50-ak ljudi

31.05.2021 u 21:12

Bionic
Reading

Snažna eksplozija probudila je noćas stanare na zagrebačkom Laništu, a od siline udara raznesena su vrata svih stanova na trećem katu zgrade. RTL Danas neslužbeno doznaje da je eksplozivna naprava postavljena je pred stanom Tomislava Sučića, optuženog za šverc droge i palež automobila. Grad je osigurao zamjenski smještaj za stanare, no za sada tu mogućnost nitko nije iskoristio

'Ja sam iskreno mislila da je plinska boca i onda kad smo izašli van kad smo vidjeli da se susjedin stan razletio, svi smo izašli zgrada je uništena skroz tako da vidit ćemo', izjavila je Mia Musulin iz Zagreba za RTL Danas.

'Djeca plaču, zapomažu… zapomaže gospođa koja je napadnuta, bila je cijela izbezumljena. Uspjeli smo izbaciti djecu van, staviti ih na toplo u auto i ono panika!', rekao je predstavnik stanara stambene zgrade na Laništu Jurica Maršić.

'Ekipa je zatekla gospođu ispred ulaza, imala je ogrebotine u predjelu nosa te tragove udisanja dima, ali bez znakova gušenja', pojasnila je liječnica u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba Ljupka Hitrova.

  • +6
Eksplozija na Laništu Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Večernji list piše da je eksplozija bila pred stanom supruge Tomislava Sučića (37), jednog od trojice glavnih optuženika iz akcije Tebra koji je iza rešetaka završio u srpnju 2019. zbog sumnje da je sudjelovao u krijumčarenju 16 tona marihuane i paležima većeg broja vozila.

'Sav ovaj kaos nastao je, očito je, zbog toga što je upravo Tomislavu Sučiću, koji se u pritvoru nalazi protekle gotovo dvije godine, netko želio dobrano zaprijetiti. Iako se u kriminalnom podzemlju kao neka vrsta upozorenja obično pale automobili, oni koji su Sučiću željeli poslati poruku ovoga puta su ubacili u višu brzinu, jer nije poznat slučaj kada je netko zbog „upozorenja“ gotovo raznio cijeli kat zgrade', piše Večernjak.

Podsjetimo, Županijski centar 112 Zagreb izvijestio je jutros da je eksplozivna naprava detonirala na trećem katu stambene zgrade na zagrebačkom Laništu, došlo je do manjeg požara, a jedna žena je lakše ozlijeđena. Dojava o eksploziji stigla je noćas u 2,22 sata.

Navedeno je da su u eksploziji i požaru teško oštećeni jedan stan i lift, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova. Jedna žena lakše je ozlijeđena te je prevezena u KBC Rebro radi daljnje obrade.

Na mjesto događaja izašli policajci, 11 vatrogasacaciz JVP-a Novi Zagreb i tri vozila, hitna, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

'Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade te će se kasnije riješiti njihovo zbrinjavanje dok su starije osobe i djeca zbrinuti kod susjeda i prijatelja. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja', navodi se u objavi Centra.