MEĐUNARODNA TJERALICA

Na Krku uhićen njemački pedofil

18.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Krčki policajci na području mjesta Punat locirali su i uhitili državljanina Republike Njemačke za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnji da je seksualno zlostavljao maloljetnu djecu

KRK - Na području mjesta Punat krčki policajci uhitili su 50-godišnjeg državljanina Republike Njemačke za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnji da je seksualno zlostavljao maloljetnu djecu u Njemačkoj, piše Jutarnji list.

Do uhićenja je došlo nakon što su krčki policajci po ranije dobivenim saznanjima, a u suradnji sa MUP-om RH, proveli niz izvida s ciljem lociranja i pronalaska 50-godišnjeg Njemca, odnosno utvrđivanja njegovog mjesta boravka u Hrvatskoj o čemu su zaprimili informacije od njemačkih vlasti.

Tjeralica na međunarodnoj razini za Nijemcem je bila raspisana zbog sumnji da je počinio više seksualnih delikata na štetu maloljetnih osoba na području Njemačke. Nakon uhićenja Njemac je priveden na kriminalističku obradu nakon koje će biti prepraćen u Istražni centar županijskoga suda u Rijeci.

Po zakonskoj proceduri odredit će mu se tzv. ekstradikcijski pritvor od 40 dana u kojem roku njemačke vlasti moraju dostaviti dokumentaciju na temelju koje će se obaviti izručenje.