PUNO POSLA ZA VATROGASCE

Na Krku gorio teretnjak, u Bribiru krovište kuće

23.02.2011 u 12:49

Bionic
Reading

Na otoku Krku jučer ujutro se tijekom vožnje zapalilo teretno vozilo, a noćas je gorjelo i krovište obiteljske kuće u Bribiru, javlja PU primorsko-goranska

Teretno vozilo marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka, u vlasništvu omišaljske građevinske tvrtke, a kojim je upravljao 38-godišnjak iz Brinja, počelo je gorjeti oko 9 sati i 30 minuta, na državnoj cesti DC102, kod skretanja za Omišalj.

Srećom, vozač je na vrijeme primijetio dim te je požar uspio sam ugasiti prije dolaska JVP Krk. Očevidom krčkih policajaca, utvrđeno je da je požar nastao u prostoru motora uslijed neispravnih instalacija. U požaru je oštećen motor i upravljačka ploča, a ukupna šteta se procjenjuje na oko 10.000 kuna.

Do požara na krovištu obiteljske kuće u Ulici Sv. Vid u Bribiru, u vlasništvu 77-godišnjaka, došlo je pak noćas oko tri sata. Požar su za sat vremena ugasili vatrogasci JVP Crikvenica, a izgorjelo je oko 20 metara kvadratnih krovišta. Šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna. U požaru, srećom, nitko nije stradao, a očevidom se pokušava otkriti uzrok njegovog izbijanja.