STANJE NA CESTAMA

Na izlazu iz Biograda na moru prekinut promet zbog vode na kolniku

07.10.2018 u 09:32

Bionic
Reading

Zbog veće količine vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC503 na izlazu iz Biograda na moru prema Benkovcu, izvijestio je u nedjelju Hrvatski auto-klub (HAK)

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U krajevima s obilnom kišom ponegdje se na kolniku zadržala veća količina vode pa treba voziti opreznije.

Mjestimice vrlo gusta magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca; A2 Zagreb-Macelj; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške; A4 Goričan-Zagreb; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Delnice; A11 Jakuševec-Lekenik.

  • +9
Autocesta Vrgorac - Ploče Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Povodom Dana neovisnosti (8. listopada) zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će: danas od 15 do 23 sata i u ponedjeljak od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Danas se vozi 7. Istria Granfondo, biciklistička utrka zbog koje će se na 30-40 minuta zatvarati pojedine dionice cesta kojima utrka prolazi. Trasa utrke: Umag – Novigrad – Tar – Višnjan – Tićan – Baderna – Tinjan – Sv. Petar u šumi – Pazin – Škropeti – Motovun – Livade – Oprtalj – Šterna – Kremenje – Momjan – Kaštel – Plovanija – Savudrija – Umag (Stella Maris).

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Na graničnim prijelazima čeka se najdulje 20 minuta.