objavilo povjerenstvo

Na izbore za međimurskog župana idu Herman, Novak, Posavec i Zver, HDZ i SDP bez kandidata

12.11.2021 u 09:06

Bionic
Reading

U izbornu utrku za međimurskog župana na prijevremenim izborima 28. studenoga, idu Sandra Herman, Mladen Novak, Matija Posavec i Darko Zver, objavilo je u petak Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP)

U četvrtak je završio rok za prijavu kandidatura, a Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije u petak je objavilo pravovaljane kandidature za izbor župana i zamjenika župana. Pravovaljane su kandidature svih četvero kandidata koji su predali potpise birača.

U izbornu utrku za čelno mjesto Međimurske županija ulazi Sandra Herman iz Narodne stranke – reformisti, koju podržavaju HSS i SDP. Kandidat za zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović. Herman je ranije bila zamjenica međimurskom županu Matiji Posavcu, a trenutno je državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta.

Kandidat grupe birača je bivši SDP-ovac Mladen Novak. Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi.

Kandidirao se i bivši župan Matija Posavec sa zamjenikom iz njihovog prethodnog mandata Josipom Grivecom.

U izbore za međimurskog župana ulazi i Darko Zver iz Fokusa, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Čakovca. Kandidat za zamjenika je Boris Bistrović.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je Matija Posavec u rujnu dao ostavku, nakon što je uhićen zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.