BURNA NEDJELJA

Na HRT-u umalo fizički sukob, Jabuka morao napustiti zgradu na Prisavlju

08.12.2014 u 20:08

Bionic
Reading

Ivan Jabuka, novinar i urednik vijesti na HTV4, zbog sukoba s kolegama s kojima je dežurao u nedjelju poslijepodne morao je na zahtjev urednika Deska Hrvoja Zovka napustiti zgradu na Prisavlju. Na HTV-u slučaj nisu željeli komentirati, objašnjavajući da se radi o internoj stvari, ali neslužbeno doznajemo da bi Jabuka zbog svega mogao biti sankcioniran

Incident u kojem nije nedostajalo ružnih riječi, povišenih tonova i unošenja u lice, umalo je eskalirao u fizički obračun do kojeg u konačnici nije došlo. Sve je započelo Jabukinim dolaskom u popodnevnu šihtu od 15 do 23 sata.

Prema jednoj verziji priče, Jabuka je na posao došao vidno loše raspoložen i ničim izazvan počeo se derati na kolege Dražena Stefanova, Vlastu Bartolec i Petra Vidića. Prema drugoj verziji, Jabuka je bio nezadovoljan činjenicom da je u 16 sati trebao čitati vijesti koje nisu mijenjane od sedam ujutro i da se oko toga porječkao sa Stefanovim, nakon čega su se u žestoku raspravu uključili Bartolec i Vidić.

U pomoć i smirivanje situacije pozvan je šef Deska Hrvoje Zovko. Jedna verzija priče kaže da se Jabuka njemu unio u lice i prijetio, a druga, naravno, suprotno.

Zbog povišenih tenzija i straha da stvar ne preraste u fizički obračun, Zovko je od Jabuke zatražio napuštanje zgrade na Prisavlju, a umjesto njega na posao je pozvana Vlatka Mihavec.

Dok je ona došla, Jabuka je odradio vijesti u 16 sati, a nakon toga je bez pratnje zaštitara napustio Prisavlje. O incidentu su obaviješteni urednica HTV4 Sanja Gvozdanović i Saša Runjić, ravnatelj programa HRT-a.

Kako se na HRT-u u javnost ne može istupati bez dozvole kuće, tako "vinovnici" ove priče nisu željeli ništa službeno komentirati.