PERIŠA ČAKARUN:

'Na HRT-u nema drastičnih smjena, ali promjene su nužne'

15.03.2016 u 11:26

Bionic
Reading

Vršiteljica dužnosti rukovoditeljice Informativno-medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun u razgovoru za Jutarnji.hr progovorila je o promjenama u programu i u najgledanijim informativnim emisijama HRT-a. Kazala je da su promjene bile nužne i da nije bilo smisla odlagati ih

Kazala je da ne vidi razloga da ne nastavi s promjenama i zapitala se čemu otezati s onim čime oni na HRT-u, a ni gledatelji, nisu bili zadovoljni?

Periša Čakarun je naglasila da su se odlučili za programska osvježenja, i sadržajno i vizualno.

'Uveli smo nove ljude u 'Dnevnik' HRT-a, poput Mirjane Posavac ili Branimira Farkaša. Ne radi se o drastičnim i dramatičnim smjenama. Tako, primjerice, Domagoj Novokmet i dalje vodi ‘Otvoreno’, Branko Nađvinski i dalje uređuje središnji 'Dnevnik', Jozo Ćurić i dalje je urednik Redakcije vanjske politike i da ne nabrajam dalje', kazala je Čakarun u razgovoru za Jutarnji.hr i dodala da svi koji rade bilo kakav posao na HRT-u znaju da to nije za cijeli život.

Naglasila je da će svi smijenjeni biti raspoređeni na dužnosti u skladu s njihovim sposobnostima i iskustvom.

'Zadaća neovisnoga medijskog servisa jest da nema favoriziranja bilo koje strane, a gledateljima treba ponuditi relevantne informacije. Sigurno im nećemo govoriti što da misle', kazala je Periša Čakarun.

Na upit strahuje li da bi ih se moglo etiketirati kao HDZ-ov kadar, Periša Čakarun je kazala da su etiketiranja uvijek moguća. 'Ono što je bitno jest da politika nema utjecaj na naš program i neće ga imati', zaključila je.