OBRAZOVANJE PUTEM TV-A

Na HRT-u krenula nastava za najmlađe učenike, doznajte detalje i raspored

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 16.03.2020 10:30
  • Objavljeno 16.03.2020 u 08:26
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: HRT

Od danas svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu prate od kuće putem HRT-a. U emisiji Škola na Trećem, uz nastavu hrvatskog i stranog jezika, matematike i prirode, predviđen je veliki i mali odmor, tijekom kojih će se emitirati edukativni dokumentarni filmovi, ali i nastava glazbenog, likovnog i tjelesnog

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH sudjeluje u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu.

Djeca od prvog do četvrtog razreda nastavu će pratiti pomoću škole na Trećem programu HTV-a, a za ostale se priprema nastava putem interneta, podsjeća portal HRT-a. Prisjetite se rasporeda nastavnih sati.

Učitelji i profesori dužni su biti u školama u kojima će se organizirati i boravak za svu djecu čiji roditelji moraju raditi. Nastava na daljinu u virtualnim učionicama počinje danas za istarske osnovce i srednjoškolce, a u ostalim školama trebaju se pripremiti do srijede.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!