VRIJEDNOST DROGE 600 TISUĆA KUNA

Na granici s Crnom Gorom zaplijenjeno 40 kg marihuane

24.11.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore, hrvatska policija zaplijenila je više od 40 kilograma marihuane, a o detaljima zapljene izvješćeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u Dubrovniku

Na konferenciji su sudjelovali voditelj Odsjeka za droge PU dubrovačko-neretvanske Hrvoje Neusidl, načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić i pomoćnica pročelnika Carinarnice Ploče Vedrana Starić.

Kako je istaknuto, u četvrtak, 22. studenoga na graničnom prijelazu Karasovići pri ulasku u Republiku Hrvatsku, graničnoj kontroli pristupio je BMW zagrebačkih registracija, kojeg je vozio 35-godišnji hrvatski državljanin. Tijekom pregleda automobila uočene su preinake u prtljažniku vozila te je pronađen sumnjivi paket, a otvaranjem omota i uzimanjem uzorka utvrđeno je da je riječ o marihuani.

Zbog sumnje u krijumčarenje droga 35-godišnji vozač je uhićen i sproveden na kriminalističko istraživanje.

Detaljnom pretragom vozila pronađeno je 100 omota s ukupno 40 kilograma i 694 grama marihuane, čija tržišna vrijednost iznosi oko 600 tisuća kuna, a u uličnoj prodaji na području Hrvatske dosegla bi iznos od najmanje dva milijuna kuna.

Tijekom ove godine na graničnom prijalazu Karasovići u nekoliko navrata hrvatska policija zaplijenila je više od 236 kilograma marihuane, oko 21 kilogram hašiša te više od 24 kilograma heroina.