ČESTITKA PREDSJEDNIKA SABORA

'Na Dan državnosti slavimo ispunjenje višestoljetnog sna'

24.06.2015 u 16:29

Bionic
Reading

Na Dan državnosti kao najveći praznik hrvatske slobode, samostalne i neovisne demokratske države slavimo ispunjenje višestoljetnoga sna građana Hrvatske da suvereno i samostalno odlučuju o svojoj sudbini i svojoj budućnosti, stoji u čestitci predsjednika Sabora Josipa Leke upućenoj hrvatskim građankama i građanima povodom Dana državnosti 25. lipnja

'25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Taj dan slavimo kao Dan državnosti, najveći praznik hrvatske slobode, samostalne i neovisne demokratske države. Na Dan državnosti slavimo ispunjenje višestoljetnoga sna građana Hrvatske da suvereno i samostalno odlučuju o svojoj sudbini i svojoj budućnosti', ističe Leko.

Pritom 'u ime Hrvatskoga sabora izražava zahvalnost i poštovanje svima koji su svojim političkim angažmanom te posebice vojničkom hrabrošću i ustrajnošću na bojištu obranili i učvrstili pravo građana Hrvatske na život u slobodi i demokraciji, a svim građanima Hrvatske želi da u suočavanju s današnjim izazovima ekonomske i financijske krize pronađemo dovoljno ustrajnosti, odlučnosti, političke mudrosti, zajedništva i vizionarstva kako bismo jednako uspješno ostvarili bolji životni standard i osigurali dobru budućnost'.