NAKON JUČERAŠNJEG KAOSA

Na cestama vrlo prometno, ali zasad bez većih kolona i zastoja

31.07.2016 u 08:21

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjih gužvi izazvanih i posjetom ruskog predsjednika Vladimir Putina Sloveniji, gužvi zasad nema premda je na cestama prema moru prometno i ove nedjelje usred vrhunca turističke sezone

Gust je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora i mjestimice se vozi usporeno, no bez zastoja. Na naplati Lučko u oba smjera je promet pojačan, ali nema dužih čekanja, javlja HAK

Pojačan promet je i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: A1 Gospić-tunel Sveti Rok u oba smjera; A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera; A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca; A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba.

Baš kao i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska; riječkoj obilaznici; Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te povremeno kod tunela Učka.

Gdje ima kolona i čekanja?

Usporeno u kolonama te uz čekanja vozi se na: A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlazu iz zemlje u koloni od oko dva kilometra; A4 Zagreb-Goričan, pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba u koloni od oko 100 metara te A6 Rijeka-Zagreb, na čvoru Oštrovica u smjeru Krka i Crikvenice.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, ima je i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas (31. srpnja) na snazi od 12 do 23 sata, a zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Kako glasi prometna prognoza?

Što se tiče današnje prometne prognoze, očekuje se pojačan promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i unutrašnjosti, također i na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Zagreb-Goričan, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, osobito između Zagreba i Bosiljeva, te A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera.

U popodnevnim i večernjim satima moguća su čekanja na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba, a izrazito gust promet HAK očekuje i na većini graničnih prijelaza uz izraženije kolone na prijelazima sa Slovenijom