UŽAS NA MEDVEDNICI

Na biciklističku stazu pod lišće postavili ogromne čavle

26.09.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Na biciklističku enduro stazu u Parku prirode Medvednica nepoznata je osoba postavila i kamuflirala čavle dugačke osam centimetara

Fotografije sa staze preko svog profila na Facebooku s javnošću je podijelio Nicolaas Vergunst. 'Našao sam ove čavle dugačke osam centimetara. Netko očito ne želi MTB bicikliste u Parku prirode Medvednica', zaključio je.

On je čavle kamuflirane lišćem našao u donjem dijelu staze iznad Kraljevca.


Veno Vrbanović, predsjednik Biciklističkog kluba Opušteno koja je inicirala postavljanje biciklističke staze na Medvednicu kaže za tportal kako su prvi čavli nađeni prošlog četvrtka. Na pitanje jesu li zbog staze bili s ikim u sukobu, kaže da o tome nema govora. Staza je postavljena u suradnji s Gradom Zagrebom, Parkom prirode Medvednica, Hrvatskim šumama i GSS-om.

RTL Autor: RTL

Smetaju li biciklisti planinarima? Vrbanović kaže kako je taj problem upravo riješen postavljanjem staze jer biciklista sada nema po planinarskim stazama. 'Naša staza miče bicikliste s planinarskih staza. Kraj naše staze ide planinarska broj 52 po njoj se biciklisti više ne voze. To je za sve planinare odlično jer se zna gdje su biciklisti', dodaje.

Stazu je preko vikenda čistilo dvadesetak osoba i ona je, prema Vrbanovićevim informacijama, sigurna. Ako, nepoznata osoba u međuvremenu nije postavila nove čavle. Kaže da je policija napravila izvide, a on zajedno s članovima kluba danas ide na policiju podnijeti prijavu.