TEŠKA 19 MILIJUNA KUNA

Na 15.000 metara četvornih gradi se 'najljepša plaža u srednjoj Dalmaciji'

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 03.01.2018 16:56
  • Objavljeno 03.01.2018 u 16:56
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Do lipnja ove godine izgradit će se obiteljska plaža u Podstrani kod Splita, vrijedna gotovo 19 milijuna kuna, a bit će jedna od najljepših na srednjodalmatinskom području, najavili su u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i načelnik Općine Podstrane Mladen Bartulović pri obilasku gradilišta s novinarima

Kako je rekao Bartulović, pješčana plaža bit će dugačka oko 350 metara, od rijeke Žrnovnice do lučice u Strožancu, i bit će 'najljepša na srednjodalmatinskom području', a na 15.000 metara četvornih bit će sve što treba obiteljima: dječja plaža i igralište, dva odbojkaška igrališta, plaža za osobe s posebnim potrebama i invalide te veliko parkiralište.

 U sklopu plaže bit će i 'zelena površina' sa zasađenim stablima, grmovima i mediteranskim biljem.  Po njegovim riječima, u blizini plaže predviđen je prostor za ugostiteljske objekte, kojih neće biti mnogo, a morat će se svojim izgledom uklopiti u ambijent.  'Ova obiteljska plaža je iznimno važna za Podstranu jer je naša općina postala turistička destinacija u kojoj je u 2017. godini ostvareno 650.000 noćenja, a imamo i gotovo tisuću privatnih iznajmljivača', rekao je Bartulović.  

Objasnio je kako je Splitsko-dalmatinska županija, u investiciji od gotovo 19 milijuna, potvrdila da će sudjelovati s više od šest milijuna kuna, a još oko 5,5 milijuna kuna namaknut će se na temelju dosad popisanih ugovora s mjerodavnim ministarstvima i raznim agencijama.

'U prvom kvartalu ove godine raspisat će se natječaj za urbanu aglomeraciju Splita, a mi ćemo projekt obiteljske plaže prijaviti na taj natječaj', rekao je Bartulović i dodao da iz tog izvora očekuju novac za biciklističku stazu blizu plaže.  

Župan Boban istaknuo je da obiteljska plaža ima posebnu vrijednost za Podstranu jer je to po prosječnoj životnoj dobi stanovništva najmlađa općina u Hrvatskoj. 'Na ovu će plažu dolaziti kupači s cijeloga splitsko-solinskog područja', rekao je Boban.  

  • +6
  • +3

Plaža u Podstrani

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

Projekt obiteljske plaže osmislili su stručnjaci Građevinskog fakulteta u Splitu, a izradu te dokumentacije, dodao je Boban, s oko tri milijuna kuna u 2017. godini financirala je županija.   

Ove godine Splitsko-dalmatinska županija za obiteljsku plažu u Podstrani izdvojit će još najmanje tri milijuna kuna, rekao je.  Boban je istaknuo kako je sa stručnjacima splitskoga Građevinskog fakulteta već obavljen razgovor da se angažiraju na izradi dokumentacije za veći broj plaža koje će se graditi na području između Trogira i Makarske, a bit će nalik na obiteljsku plažu u Podstrani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!