javno poticanje na nasilje i mržnju

Muškarac u Rijeci prijetio dvojici na ulici, a na Facebooku vrijeđao i prijetio policiji; pretražili su mu dom i pronašli oružje, municiju, drogu...

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 12:37
  • Objavljeno 03.12.2020 u 12:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju

Policija muškarca sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio krajem studenoga ove godine na području Rijeke, na štetu dvoje hrvatskih državljana, uputivši im ozbiljne prijetnje. Također, utvrđeno je da je sredinom listopada komentirajući jednu od objava na društvenoj mreži o postupanjima policije počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenoga, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom, više komada streljiva, teleskopska i drvena palica, digitalna vaga, manja količina droge i drugi predmeti. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i droge prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.