ne nasjedajte

Muškarac u Čakovcu internetom uplatio predujam za teretno vozilo; ostao je bez nekoliko tisuća eura, a ni vozilo nije dobio

30.03.2021 u 15:10

Bionic
Reading

Putem internetske stranice muškarac je uplatio avans za teretni automobil, a nakon čega mu se prodavatelj više nije javljao

Sredinom ožujka ove godine muškarac s područja grada Čakovca, putem internetske stranice uplatio je avans u iznosu od više tisuća EUR-a, za kupovinu teretnog automobila. Nakon što mu je prodavatelj javio da je vozilo prodano više se nije javljao, a uplaćeni novac nije mu vraćen te stoga muškarac smatra da je prevaren i događaj je prijavio. Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio.

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!  

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.  

Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.