DRAMA U ZAGREBU

Policija upala u stan kako bi deložirala obitelj iz stana u Prečkom, muškarac prijetio samoubojstvom

03.07.2017 u 12:03

Bionic
Reading

U zagrebačkom naselju Prečko provodi se deložacija tročlane obitelji Selimović iz njihove jedine nekretnine. Ovršenica Lidija Selimović digla je kredit u RBA zadruzi, međutim problemi su nastali kada je bila primorana vraćati drugi kredit za koji je bila jamac, a koji dužnik nije vraćao

Kako je objasnila saborskom zastupniku Ivanu Pernaru, više nije bila u mogućnosti vraćati vlastiti kredit RBA zadruzi, zbog čega je ostala bez stana u kojem živi s ocem, umirovljenim braniteljem, i maćehom. Deložacija ove obitelji započela je u 10 sati, a članovi Živog zida su na mjestu događaja, kao i interventna policija.

  • +8
Deložacija u Prečkom Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prema informacijama koje s mjesta događaja odašilju članovi Živog zida, umirovljeni branitelj, 'koji ima pet zahvalnica iz Domovinskog rata, a bio je i tri puta ranjen', prijeti da će se ubiti. Na mjesto događaja stigli su i pirotehničari.

Vatrogasci su postavili balon jer su prijetnje gospodina Selimovića o skoku s balkona shvaćene vrlo ozbiljno. Na koncu je policija upala u stan u kojem se obitelj Selimović zabarakadirala s aktivistima Živog zida.