IŠAO U POSJET TEK ROĐENOM DJETETU

Muškarac izboden pred trogodišnjom kćeri

30.01.2009 u 21:08

Bionic
Reading

Muškarac u pratnji trogodišnje kćerke izboden je nasmrt pred očima vlastitog djeteta dok je išao u bolnicu posjetiti svoju suprugu i tek rođenog sina

Oca i kćer napao je 26-godišnjak dok su tijekom večernje gužve u prometu čekali prijevoz na autobusnoj postaji u južnom Londonu, pišu britanski mediji.

Istraga se trenutno usmjerila na otkrivanje identiteta ubojice. Prema prvim saznanjima, na stanici su u vrijeme ubojstva bila i dva mlađa tamnoputa Britanca.

Napad se dogodio na autobusnoj postaji ispred Lidlova supermarketa nedaleko od željezničke postaje West Croydon. Policijski glasnogovornik objasnio je da su policiju pozvali prolaznici koji su pronašli uplakanu djevojčicu i teško ozlijeđenog muškarca kako leži na cesti. Hitna pomoć došla je u vrlo kratkom roku, no unatoč borbi za život muškarca, nije mu bilo spasa. Preminuo je u bolnici Mayday sat kasnije.

Policijski forenzičari zatvorili su dio ulice u kojoj se napad dogodio kako bi otkrili sve tragove koji bi olakašli pronalazak ubojice.

Već u samom početku istrage priveden je 22-godišnjak za kojeg se sumnja da bi mogao biti povezan s ubojstvom. Trenutno se nalazi u pritvoru londonske policije.

Inače, područje na kojem se ubojstvo dogodilo već je ranije označeno kao 'opasno mjesto'. Prije sinoćnjeg ubojstva u kolovozu i samo par metara dalje ubijen je 17-godišnji Nilanthan Murdi. Napadač mu je zabio nož u vrat. Prije Murdija na istom je mjestu nekoliko tjedana ranije jedan drugi 17-godišnjak završio s teškom posjekotinom lica nakon sukoba s napadačem. U prosincu 2007. godine u istoj ulici 42-godišnji muškarac jedva je preživio ubod nožem, piše Jutarnji list.