NEPOZNATA VERZIJA

Murganić: Obiteljski zakon nije gotov, ovo što je izašlo u javnost je netočno i pogrešno

06.04.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Ministrica demografije Nada Murganić rekla je kako je najveći dio informacija koje su izašle u javnost o novom nacrtu Obiteljskog zakona - pogrešan

Ministrica je pred mikrofone stala dolazeći na sjednicu Predsjedništva HDZ-a., javlja N1.

Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona još nije gotov, ovo što je izašlo u javnost najvećim je dijelom pogrešno i netočno, kaže ministrica.

O informacijama koje su se pojavile u javnosti oglasilo se i samo Ministarstvo.

"Držimo kako su objavljene informacije o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona nepotpune i velikim dijelom netočne. Međutim, naglašavamo kako se još uvijek radi na usuglašavanju Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a ova verzija nam nije poznata", kažu iz Ministarstva.

Podsjetimo, novi nacrt prijedloga Obiteljskog zakona ovih dana upućen na očitovanje koalicijskim partnerima HDZ-a, a informacije koje su izašle u javnost izazvale su val negodovanja.

Nova verzija ne sadrži kontroverznu definiciju obitelji zbog koje je premijer prošli prijedlog hitno povukao iz procedure, ali propisuje kako izvanbračni i bračni parovi više nisu jednaki.

  • +29
Nada Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Roditelji imaju pravo izabrati za svoju djecu obrazovanje u skladu s vjerom i filozofijom koja im odgovara, a razvod braka, prema tom prijedlogu, ponovno bi se pokretao na sudu umjesto pred Centrom za socijalnu skrb.