CENTAR SIMON WIESENTHAL

Mržnja se poput virusa širi internetom

  • Autor: Hina /tportal.hr
  • Zadnja izmjena 13.05.2009 22:08
  • Objavljeno 13.05.2009 u 21:56
internet bijes računalo

internet bijes računalo

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Militanti i nasilničke skupine sve se više služe socijalnim internetskim mrežama poput Facebooka, MySpacea i Youtubea kao promidžbenim sredstvima za novačenje novih članova, objavio je u srijedu Centar Simona Wiesenthala u New Yorku

NEW YORK - U izvješću se navodi da se prošle godine broj 'problematičnih' socijalnih skupina na internetu povećao za 25 posto.

Istraživanje je provedeno na 10.000 'problematičnih' internetskih stranica, socijalnih mrežnih skupina, portala, blogova, 'chat' soba, videoisječaka i igara koje potiču rasno nasilje, antisemitizam, homofobiju, nasilničku glazbu i terorizam.

'Svakim vidom interneta ekstremisti različitih vrsta koriste se kako bi rasplamsali staru mržnju, porazili 'neprijatelja', prikupili novac i od terorističkih napada 11. rujna 2001. unovačili i uvježbali nove džihadiste i teroriste', priopćio je Centar.

Centar Simona Wiesenthala već deset godina analizira načine na koje se ekstremisti koriste internetom i zaključuje da je porast broja socijalnih mrežnih skupina poput Facebooka ubrzalo širenje rasističkih i fanatičnih stajališta proteklih godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi