AFERA PIROVAC

Mršić: Za sve je kriv Polančec

27.01.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov zastupnik Zvonimir Mršić ustvrdio je da je napravljen presedan zato što je policija protiv njega i dvojice bivših članova uprave Podravke podnijela kaznene prijave zbog prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu

'Sve se radilo u skladu sa zakonom i nema elemenata kaznenog djela. I sada policija tri godine nakon prodaje odmarališta govori da smo trebali pozvati građevinskog vještaka da odredi cijenu iako to nigdje ne piše u zakonu. Sve se radi nakon Polančecove konferencije za novinare', rekao je na konferenciji za novinare Mršić.

On ističe da su se ponude za odmaralište otvarale javno uz prisutnost novinara. Svi materijali dostavljeni su općinskom odvjetništvu, a bio je prisutan i sadašnji načelnik krim-policije.

'Ako je nešto bilo protuzakonito, zašto nas nisu upozorili? Sve je bilo jasno, transparentno i javno', istaknuo je gradonačelnik Koprivnice.

Vijest da je policija podnijela protiv njega kaznenu prijavu došla mu je kao 'grom iz vedra neba', jer je još 2003. zamjenica državnog odvjetnika istraživala kupnju odmarališta od Podravke i tada zaključila da u ugovoru nema ništa sporno.

Kada je Podravka prodala gradu odmaralište za milijun i pol kuna, podsjeća Mršić, tada je u Upravi sjedio i Damir Polančec i on je, kao i ostali članovi Uprave, podržao prodaju.

'Ni ja, niti poglavarstvo nismo oštetili grad Koprivnicu nakon toga, jer smo odmaralište prodali za 125 godišnjih zakupnina odnosno za 25 milijuna kuna', zaključio je Mršić.