potpredsjednica foruma žena Sdp-a

Pogledajte kako je šefa SDP-a Bernardića povodom Dana žena 'oprala' kolegica iz stranke

08.03.2017 u 17:26

Bionic
Reading

Potpredsjednica Foruma žena SDP-a Melita Mulić oštro je uzvratila predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću jer njegovu čestitku u povodu Međunarodnog dana žena smatra licemjernom. Prekjučer je, naime, šef SDP-a u Sabor kao zamjenu za Zorana Milanovića umjesto žene poslao muškarca

'Prije 9 sati jutros stiže SMS poruka predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Tipska poruka koju dobiva svaka članica SDP-a: Uvjeren da današnji osmijeh i cvijet mogu značiti pravedniji svijet bez nasilja i eksploatacije već sutra, čestitam vam 8. mart, Dan žena! Vaš Davor Bernardić', započinje priopćenje potpredsjednice Foruma žena SDP-a Melite Mulić.

'Današnji dan smatram i više nego prigodnim da dignem glas u borbi za svoje radno mjesto. Da, govorit ću pro domo sua, jer ja sam političarka, socijaldemokratkinja i feministkinja. Potpredsjednica sam socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a.

Ako mi to i ne daje pravo, daje mi obavezu da govorim o sebi, jer kako se meni danas dogodilo, tako će se dogoditi i svim drugim kolegicama u SDP-u. Ako ne znate što se dogodilo, informirat ću vas još jednom – predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u ponedjeljak 6. ožujka 2017. donio odluku o tome tko će biti zamjena bivšem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću u saborskim klupama.

Od četiri kandidata, tri su žene i jedan muškarac. Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca. I da, govorim pro domo sua jer mi se to dogodilo dok sam na rodiljnom dopustu. Istog dana kada je na službenim web stranicama SDP-a osvanulo priopćenje s naslovom: 'Vlada ne smije diskriminirati majke male djece.'

Dogodilo mi se jer su valjda mislili da se neću politički moći obraniti dok sam majka na rodiljnom dopustu. Dogodilo se i kolegici koja je posljednja na listi jer valjda nema dovoljan broj djece, iako je iz 'prave županije'.

Bernardić kaže da je izabrao kolegu jer je najbolji kandidat: 'On je najbolji kandidat, on je drugi kandidat Zagrebačke županije, branitelj je i otac troje djece.' Idemo, kolegice, podatke na sunce - gdje ste bile '91? Koliko djece imate? Za što vas to politički kvalificira? Gdje, u SDP-u ili nekoj stranci desne provenijencije? Kojim biračicama i biračima?', piše, između ostalog, u priopćenju Melita Mulić.

Mulić na kraju poziva kolegice na daljnju borbu i zaključuje: 'Naša borba još uvijek traje.'