prošlo 16 mjeseci od potresa

Mrak Taritaš o obnovi Zagreba: Vanđelić i Horvat kao neki kroničari vremena, bilježe i javno komentiraju vlastite promašaje i nerad

22.07.2021 u 10:56

Bionic
Reading

Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš u četvrtak je upozorila kako je od potresa u Zagrebu prošlo već punih 16 mjeseci, a ništa se nije učinilo te da odgovorni za obnovu grada samo komentiraju vlastite promašaje

"Nevjerojatno je da je od zagrebačkog potresa prošlo već punih 16 mjeseci - ne zbog vremena koje je prošlo, nego zbog toga koliko se malo za to vrijeme učinilo, a učinilo se nije ništa", upozorila je Mrak-Taritaš.

Kao najodogovornije za obnovu prozvala je ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata i ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića.

"Najodgovorniji za obnovu, a to su ministar graditeljstva Horvat i šef Fonda za obnovu Vanđelić, kao neki kroničari vremena, bilježe i javno komentiraju vlastite promašaje i nerad", ustvrdila je Mrak-Taritaš.

Oni se, kaže, "prepiru tko je kriv, igraju se tko će na koju političku funkciju zasjesti u jesen, a ono što bi im trebao biti posao - obnova Zagreba - ne rade“.

Smatra također da nova Gradska uprava u Zagrebu mora biti jako oprezna da ne 'zapne' u tom kolu sastančenja, prebacivanja odgovornosti i nerada.

"Zagrepčani su birali promjenu i bolji rad, a gradonačelnik Tomašević i zamjenik Korlaet moraju uložiti veliki trud da im to i isporuče, posebno na temi koja je toliko važna kao što je obnova Zagreba od potresa", poručila je Mrak-Taritaš.

Napomenula je kako se stalno nada da će idućeg 22. moći reći da se nešto pokrenulo i počelo raditi, ali od toga i dalje ništa.

"Upozoravala sam i odmah nakon potresa i kad je donošen Zakon i Program mjera i kad je osnivan Fond da je sve zajedno loše i neprovedivo i najveća želja mi je da se konačno nešto promijeni i da obnova počne" poručila je.