pitanje egzistencije

Most: Ukidanje mjere roditelj odgajatelj je štetna

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 05.11.2021 21:06
  • Objavljeno 05.11.2021 u 21:06
Marko Sladoljev i Trpimir Goluža

Marko Sladoljev i Trpimir Goluža

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Iz zagrebačkog Mosta u petak su ocijenili da je moguće ukidanje mjere roditelj odgajatelj "iznimno štetno" jer, kako tvrde, dovodi u pitanje egzistenciju mnogih roditelja i ruši povjerenje građana u politički sustav koji bi im trebao biti u službi

Mostovci također tvrde da su platforma Možemo! i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, uz pomoć rupa u zakonu, izigrali pravni sustav.

"Osim što postoje neupitni argumenti da nisu proveli nikakvu analizu postojeće mjere i da su u potpunosti odbijali ikakve konstruktivne prijedloge oko načina poboljšanja same mjere, danas izigravaju zakone na način da prividno ne diraju stečena prava, ali pogubnim odlukama tjeraju ljude iz same mjere s najavljenim smanjenjem naknade s 4.800 na 1.000 kuna, te je tim potezom de facto gase, a svojim sugrađanima okreću leđa", smatraju gradski zastupnici Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Najavljuju da će slijedećeg tjedna iznijeti svoje prijedloge i da će svoj nacrt prijedloga mjera dati na javno savjetovanje.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!