POKUŠALI OBJASNITI STAVOVE

Most se oglasio o SOA-i i Milijanu Brkiću

26.02.2016 u 14:17

Bionic
Reading

Nakon što jučer Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nije prihvatio izvještaj SOA-e, o temi se nastavilo razgovarati i danas. Most je pokušao objasniti zašto je njihova članica Ines Strenja Linić oko izvještaja bila suzdržana, no na dodatna pitanja novinara odgovarati nije htio

'Što se tiče odluke o gospodinu Lozančiću, mogu samo reći da nakon onoga što smo mogli čuti na samom odboru, naša članica nije mogla glasovati drugačije nego suzdržano s obzirom na to da nije dobila konkretne i opširne odgovore na svoje pitanje i nije se mogla drugačije ponijeti', jedino je objašnjenje koje je Mostov Miroslav Šimić dao za suzdržani glas njegove kolegice Ines Strenje Linić.

No o kojem se pitanju radi, Šimić nije želio otkriti, objasnivši tek 'kako se radi o odboru čiji je sadržaj često puta tajan'.

Podsjetimo, Odbor za unutarnju politiku nije prihvatio izvještaj o radu SOA-e za 2015. Šest je članova bilo za, šest protiv, a Mostova Ines Strenja Linić bila je suzdržana.

Ovih dana traženo je bilo i mišljenje Mosta oko Milijana Brkića kao potencijalnog ministra branitelja. Pojedinci iz Mosta davali su izjave da im je Brkić prihvatljiv, no nije bilo sasvim jasno kakav je stav Mosta.

'Što se tiče gospodina Brkića i njegove kandidature za ministra branitelja od strane HDZ-a, možemo reći da je u ovom tjednu prioritet i Mosta i hrvatske Vlade bilo sastavljanje proračuna za 2016., što je u ovom trenutku najvažnija tema za hrvatsko društvo. O ministru branitelja odlučivat ćemo sljedeći tjedan. Svi već znaju, opće je poznato kako to ide, izabire se od nekoliko kandidata. Kada budemo znali koji su sve kandidati u pitanju, Most će imati svoje mišljenje o njima, a odluku na kraju donosi predsjednik Vlade', kazao je Šimić.