ŠOKANTNI PODACI

Monstrum iz Rijeke maltretirao mjesecima

31.07.2010 u 19:57

Bionic
Reading

Novi podaci o nasilju 67-godišnjeg Marija Mažurana Majka prema 28-godišnjoj I. K., izašli su vidjelo kada je jučer riječko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo Istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci istražni zahtjev protiv Majka zbog tri kaznena djela

Dva kaznena djela se odnose na protupravna oduzimanja slobode, a jedno na nanošenje teške tjelesne ozljede.

Već je poznato da je kontroverzni Majk majku svog sedmogodišnjeg djeteta, 27. srpnja ujutro u automobilu parkiranom u šumskom predjelu na riječkom Pulcu, nožem razrezao više puta po licu i tako počinio kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

No, postoji osnovana sumnja da je Majk na nju fizički nasrnuo i tijekom veljače 2010. te joj vezivanjem ruku i nogu onemogućio da napusti stan.

Sumnjiči ga se da je isto kazneno djelo (protiv slobode i prava čovjeka protupravnim oduzimanjem slobode) ponovio i 27. srpnja u automobilu, što znači da je mlada žrtva bila vezana dok joj je nožem nanosio rezne rane po licu.

Nasilni Majk zasad ostaje u jednomjesečnom pritvoru ne samo da ne bi mogao utjecati na svjedoke, već i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te sumnje da će uništiti ili sakriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.

Iako je desetljećima činio razna (ne)djela i vješto izbjegavao sud, zbog ovih mu prijeti višegodišnji boravak u Via Romi.