jednom čovjeku pozlilo

Sukobili se molitelji i prosvjednici na Trgu bana Jelačića, razdvajala ih policija

03.02.2024 u 08:53

Bionic
Reading

U Zagrebu se u subotu ujutro održava još jedna muška molitva krunice. Počela je u 8:30 na Trgu bana Josipa Jelačića, a molit će se, kako navode na stranici Muževni budite, na sedam različitih nakana. Molitva se već neko vrijeme odvija svake prve subote u mjesecu

Na Trgu su i jake policijske snage.

Svi koji nisu iz "moliteljskog kruga" su zamoljeni da izađu izvan njihove molitvene ograde. Na pitanje zašto građani koji ne mole ne mogu biti unutra, rekli su nam da su oni prostor rezervirali za molitvu.

Na konstatciju kako je to javni prostor, jedna nam je žena, koja drži molitvenu ogradu, rekla da samo muškarci mole unutra, da "tamo nije za žene". Ona moli, kaže, držeći ogradu. Imaju redare koji kažu da se može ući, i moliti, javljaju 24.sata.hr.

Molitveni redari ne daju unutra, jer kažu da za druge ima javnog prostora koliko god žele, a ovo je njihov prostor sada, rezerviran za molitvu. Ostali mogu biti izvan kruga, gdje stoje njihove žene.

  • +22
Molitelji na Trgu bana Jelačića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Kad je završilo molitveno okupljanje na Jelačićevu trgu, pišu 24sata, odjednom je došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo. Intervenirala je policija, a odvedeno je nekoliko osoba. Na Trg je stigla i Hitna pomoć zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo.

I ove subote se molilo za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke; za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru; za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova; za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu; za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja; za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Molitelji, ali i prosvjednici su se okupili na Trgu bana Josipa Jelačića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/Pixsell