Moj drugi catering ;)!

Moj drugi catering ;)!

17.06.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Moj drugi catering ;)!

Nakon prvog, ako je bio ukusan, obično slijedi i drugi - catering :).
I tako su me opet zvali dobri ljudi, točnije dobra Maja Kordić koja je sve prepustila mojoj mašti na volju.

Izvukla sam recept za Tiramisu od malina, jer obožavam maline, kojima je sada vrh sezone, ali bez jaja i kave. Dakle, tiramisu s mascarponeom, malinama, sirupom od malina i svježim malinama na vrhu! Osvježavajuća, ljetna poguzija (bosanski izraz za deliciju)!

Maline sam kupila kod svoje tete na placu i tako se diivno osjećala transportirajući ih u drvenim kašetama i autu koji je uzduž i poprijeko mirisao - malinasto.


Najbolji osvježivač zraka - miris domaćih, svježih malina

Catering sam radila za otvorenje izložbe umjetnice Božice Dee Matasić;
Čuvari dodira
pa su mi maline bile logičan nastavak na žensku izložbu i nešto što bi razveselilo umjetnicu. Isto kao i koktelčići s malinama i šampanjcem i oni drugi,
s likerom odmalina i šampanjcem.

Sad mi pade na pamet Amelie Poulain. Ne znam zašto, ali tako sam se nekako osjećala u toj malinastoj priči i među posjetiteljima izložbe.
U nekom svom svijetu, ispunjenom mirisom malina i šampanjca.

Jako me vesele događanja na kojima sudjelujem djelatno i to kao donositelj fine hrane i pića. Naročito kad se sve pojede i popije! Ma nema sretnije domaćice od mene!Iako su domaćini bili supružnici Kordić.

Ako pomislite kako je desert nevjerojatno sličan onome s prvog cateringa - u pravu ste! Bar što se izgleda tiče! Naime, događa se da, kad nešto stvarno voliš - želiš to podijeliti s drugima :) ... dobro, možda ne baš sve ;).

Tiramisu od malina

za 6 osoba

500 g mascarponea
250 ml slatkog vrhnja
1 mjerica svježih malina
100 g marmelade od malina (veći udio voća, bez šećera)
50 g pirea od jabuke i marelice (možete ga nabaviti gotovog tamo gdje se osjećate kao čovjek)
200 g piškota
150 g šećera u prahu
cijeđeni sok 2 limuna ili 4 limete
1 vanilin šećer
1 žličica esencije vanilije
1 žlica likera od malina
limunova korica

U posebnoj posudi izmiksajte mascarpone, šećer u prahu i vanilin šećer.
Dodajte vaniliju, koricu limuna i liker od malina. Miješajte dok se smjesa ne pretvori u gustu kremu.

U drugu, vatrostalnu posudu stavite pekmez od malina, limunov sok, malo pirea od marelica i jabuka i mjericu svježih malina. Zagrijavajte i miješajte dok se ne pretvori u tekuću, ali ne pregustu smjesu.

Stavite sa strane da se ohladi.

Tiramisu možete raditi u par manjih ili jednoj velikoj zdjeli. Ako radite u manjima, veličine onih koje koristim za catering, onda ćete na dno morati staviti četvrtinu piškote, zaliti je umakom, dodati mascarpone/slatko vrhnje smjesu, pa još jednu četvrtinu piškote, pa preljev od malina i na kraju mascarpone/slatko vrhnje + svježe maline povrh svega.

Ako pak radite u velikoj posudi, onda na dno poslažite piškote, sve ih prelijte umakom od malina, dodajte mascarpone/slatko vrhnje sloj, pa još jedan red piškota, pa umak od malina, pa mascarpone/slatko vrhnje sloj, pa puuuuno malina povrh svega!

I svakako sve strpajte u frižider na 30 minuta. Strpite se toliko, jer tako ohlađen je naaaaajbolji!


Tavanska radionica Čuda, kava s mlijekom u malinastoj šalici za snagu i koncentraciju, poklon moje tavanske cimerice Zdraffkice i maaalineeee


Kašete domaćih, svježih, zrelih preeeukusniih malinaaa ... fakat sam malina freak ;)


Prazna čašica, spremna za punjenje kremastom, osvježavajućom - poguzijom!


Radna površina u perspektivi ;)


Mascarpone kremica za mene i Zdraffkicu koja mi je pomogla s punjenjem čašica;
I srce Her!


Iako sam sebe potpisala pod sve fotke, istina je drugačija! Neke jefotke snimila Zdraffkica; poput, primjerice, ove ...


... i ove :)


Ovu sam pak snimila ja ... vidi se po kadru i stopalima!


Napunjene ljepotice! Punile smo ih s takvim zanosom da smo zaboravile razmišljati o transportu koji mi je, kasnije, oduzeo desetak godina života!


Zdraffkica u akciji ...


... Zdraffkica u zanosu :)


Zdraffkica mi postavlja škakljiva pitanja što rezultira - posvemašnjim packanjem i mackanjem 


Od silnog zanosa i brbljanja - ostadosmo bez mascarpone/slatko vrhnje smjese prerano!Sva sreća namirnice su u frižideru ;)


Miša - izgubljena na tavanu!


Završile smo i spremamo se za - transportiranje


Tiramisu stigao neoštećen, što se vidi iz priloženog i već se radi sve u 16!


Like father like son! Zelmanovići, osim što vole fotografirati, vole i - papati! Ovo je father Zelmanović. Nikola Zelmanović - son, doduše nije zabilježen u akciji, jer je fotografirao i snimao za moj blog, ali vjerujte mi na riječ ;)


Dobrohotni i dobrovoljni pomagač, otvaratelj šampanjaca - zahvaljujem i ovim putem


Amelie Poulain u ...


... carstvu malina zajedno sa zamišljenom ljepoticom ;)


Dok ja radim Zdraffkica fotka i ...


... ljubi Viktora ;)

Ostaci ostataka, iako zabilježen je tek - početak tamanjenja!