hladan pogon

Varaždinska bolnica traži testiranje i onih s covid potvrdama: Imali smo proboj virusa. 52 djelatnika je pozitivno ili u samoizolaciji

19.11.2021 u 20:49

Bionic
Reading

Varaždinska bolnica od Ministarstva zdravstva zatražila je mobilazaciju medicinskih sestara. U subotu im stiže njih 16, uglavnom s područja Županije kako bi im pomogli u zbrinjavanju pacijenata. Bolnica je zatražila i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika

Damir Poljak, ravnatelj Opće bolnice Varaždin gostujući u Dnevniku Nove TV rekao je kako je u bolnici trenutno 230 pacijenata s covidom.

'Imamo 52 djelatnika pozitivnih ili u samoizolaciji. Kadrovi su opterećeni brigom, da nadoknadimo nedostatak zdravstvenih djelatnika kako bismo mogli kvalitetno pružati skrb', rekao je ravnatelj Poljak koji je zatražio od varaždinskog stožera i da se ponovno uvede testiranje pacijenata, čak i onih s covid potvrdama. Objašnjava kako su u proteklom razdoblju imali proboj virusa od pacijenata koji su imali covid potvrdu, pa su zamolili za testiranje i čekaju odgovor.

Na novinarski upit treba li onda testirati i cijepljene djelatnike u bolnicama, Poljak je rekao kako svi djelatnici nose FF52 maske te da su tako na neki način zaštićeni.

'Na pojavu bilo kojih simptoma se testiraju', rekao je napominjući da što se tiče hladnog pogona su osigurali dovoljan broj smještajnih kapaciteta za pacijente.