U VINKOVCIMA

Mlatile se i čupale za kosu majka učenika i profesorica

12.04.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Neviđena scena odvijala se u poslijepodnevnim satima protekle srijede u Zdravstvenoj veterinarskoj školi 'Dr. Andrija Štampar' u Vinkovcima. Fizički su se sukobile prof. Nevenka Marić (61) i Ankica Keser (49), majka učenika prvog razreda te škole, ali i profesorice Dubravke Keser koja predaje stručne predmete u istoj školi. Povod je navodni nelegalni upis Ankičina sina u tu školu, zbog kojeg je smijenjen bivši ravnatelj Božo Pavlović.

'Gopođa Keser došla je pred školu i tražila ravnateljicu koja više nije bila u školi. Napala me ispred njezina kabineta. Potrgala mi je naočale, počupala kosu, naguravala me', prisjeća se Nevenka Marić, voditeljica smjene za Jutarnji list

No, Dubravka Keser kaže da je situacija bila potpuno drugačija. 'Moja majka je toga dana imala dogovoren sastanak s ravnateljicom Antonijom Majić jer je predala zahtjev za zaštitu djeteta zato što se njegov upis u školu stalno dovodi u pitanje. Pred školom je srela profesoricu Nevenku Marić koja ju je odvela do ravnateljičina ureda. Tamo ju je napala da je ona kriva što je ravnatelj smijenjen, udarila je šakom u lice i počela vući niz hodnik prema zbornici vičući: 'Napad, ljudi, napad!'. Moja majka se počela braniti', tvrdi Dubravka Keser.

Sve je, tvrdi, počelo još prošloga ljeta, kada se njezin brat odlučio upisati u tu školu. No, kako kaže, upisna komisija nije zaprimila dokumentaciju jer su ustvrdili da nema dovoljno bodova. 'Bodovni prag škole je 52. Po ocjenama je moj brat imao 49 bodova, no komisija mu nije uračunala 1 dodatni bod zbog dobrog vladanja i 2 boda jer je naša majka samohrana. S tim bodovima moj bi brat mogao upisati željeni smjer medicinskog tehničara, što je potvrđeno i očitovanjem iz Ministarstva obrazovanja koje je stiglo u školu nakon što im se majka obratila za pomoć.

Nakon toga ga je tadašnji ravnatelj u listopadu ipak upisao u školu, a do tada je nastavu pohađao kao gost', tvrdi Dubravka Keser. Prema njenim riječima, Nevenka Marić obratila se inspektoratu u Osijeku smatrajući da je upis nezakonit i zbog toga je ravnatelj Pavlović razriješen dužnosti. Nevenka Marić kaže da je to laž i dodaje da ona nije podnijela prijavu, nego su to učinili roditelji učenika koji su imali 53 boda, dakle 1 više od bodova spomenutog dječaka, a nisu upisani.

Iz Policijske postaje Vinkovci - Ispostava Markušica potvrdili su za Jutarnji list da su dežurni policajci na dan 3. travnja u večernjim satima zaprimili kaznenu prijavu. Ne odajući identitet, tvrde da ju je osobno u njihovim prostorijama podnijela 61-godišnjakinja iz Vinkovaca protiv 49-godišnjakinje iz istoga grada.

'Tvrdila je da ju je istoga dana oko 17.20 sati 49-godišnjakinja napala na radnom mjestu i uz prijetnje joj zadala nekoliko udaraca po tijelu. U tom smislu utvrđena je osnovana sumnja da je 49-godišnjakinja počinila kazneno djelo prijetnje i protiv nje slijedi kaznena prijava Državnom odvjetništvu', rekla je Marijana Maja Barbarić, policijska službenica za odnose s javnošću Policijske postaje u Vinkovcima.